Omgi deg med bøker i alle varianter

Opprinnelig var bøker forbeholdt klostre og eliten. De som kunne lese. Trykkingens kunst og århundrenes gang har gjort bøkene til allemannseie. Det starter med at vi blir lest for som små. Resten av livet følges vi av bøker gjennom utdannelse og fritid. Bøker er en kilde til kunnskap av alle slag. Der finner vi lærdom om verden og menneskene i den, både før og nå. Bøker bærer med seg fortellinger som appellerer til følelser og fornuft, får oss til å le eller gråte. Noen bøker leser vi fordi samfunnet sier at vi må, andre fordi vi har lyst. Vi omgir oss med bøker på nattbordet, i bokhyller og på bordet.

comfortable chair surrounded by books

Bøker som del av interiøret

Bøker behøver ikke bare å være noe som passivt fyller bokhyllen. De er også en flott detalj i interiøret. Mange lager lekre bokhyller som blikkfang i stuen eller et annet oppholdsrom. Enten bokhyllene er vanlige reoler eller, for eksempel, laget av kasser, kan bøkene brukes som mer enn bare en oppstilling av hva du har lest eller skal lese. Det er veldig populært å inndele bøkene etter farger, for på den måten å skape en vakker effekt. Det finnes mange andre måter å omgi seg med bøker på også. Bilder på lerret er en slik god ide. Hvorfor ikke ta bilder av favorittboken, forstørr det på et lerret og heng det på veggen. Hva med bilde av favorittkokeboken på kjøkkenet? Du kan stable bøkene du liker på gulvet ved sengen og sette en lampe oppå; flott nattbord og sengelektyren er alltid klar. Husk at bøker behøver ikke alltid å stå, de er like flotte og nesten mer dekorative om de ligger i stabler på gulv og bord.

Lag bøkene om til pynt

Er du av den kreative sorten er det mange måter å gjenbruke gamle bøker på. Selve omslaget, dersom det er en hard bok, kan skapes om som omslag for en notisbok. Bøker eller sidene i bøkene, kan brukes til å skape blomster, bokstaver eller andre vakre detaljer. Boksidene kan brukes til å lage kort og innbydelser. Det finnes utallige måter å lage noe nytt ut av gamle bøker du ikke leser lenger. Inspirasjon til hva du kan lage, finner du på blogger og i hobbybøker. Ønsker du ikke å ødelegge noen av dine egne bøker, finnes det mange å få kjøpt på loppemarkeder eller bruktbutikker. Etter hvert som teknologien har utviklet seg og vi har fått e-bøker og lydbøker, har flere og flere av papirbøkene funnet veien ut av huset vårt. Hent dem inn igjen og bruk til å gi hjemmet ditt en personlig stil. Bøker skaper trivsel og en lun atmosfære, samtidig er de en viktig del av vår historie. Bruk begge aspekter i ditt eget hjem.