Besøk et bibliotek

Er helgen nærstående og du har ingen planer? Kanskje du har tidlig fri fra jobben en ettermiddag? Da er det en helt perfekt anledning til å stikke innom nærmeste bibliotek. I vår moderne verden av internet og sosiale medier kan det være deilig å sette seg ned i et rolig bibliotek. Kos deg med all den informasjon og litteratur du kan tenke deg, og ikke minst så kan du snuse inn lukten av godt gammeldags papir. Er du ute etter en spesiell tittel og ikke finner den på biblioteket du er i? -Slapp av! Visste du at bibliotekene i Norge samarbeider? Dette gjør at de kan søke etter akkurat det du er ute etter fra andre biblioteker, til og med fra utlandet.

Når du er i knipe for inspirasjon

Ski_bibliotekBibliotekene i Norge er en enorm resurs for å finne den inspirasjon og informasjon du trenger i forskjellige situasjoner. Her kan du finne alt mellom himmel og jord. Det er nesten vanskelig å tenke seg noe man ikke kan finne noe om! Enten du driver med sport som isfiske, elsker å lese om fjelltopper eller bare vil vite hvordan ytterdører og vinduer kan passe i drømmehuset, finnes det noe for enhver smak. Her kan du komme og lete deg fram i hyllene selv, eller du kan få hjelp av erfarne og hjelpsomme bibliotekarer. Metervis på metervis av bokhyller står klare for å bli utforsket. Det kan være deilig å bare stikke innom for å finne inspirasjon i hverdagen. Kanskje du ikke vet helt hva du vil lese om? Hvis du først tar turen til et bibliotek er du garantert å gå ut igjen med hendene fulle av enten hverdags-inspirasjon, skjønnlitteratur, fag- eller lærebøker. Hva med litt av hvert?

Barn og bibliotek

Visste du at barn har stor glede av, og ikke minst stor nytte av bøker fra tidlig alder? Fra før de kan forstå lyder og ord kan høytlesning være til stor fordel. Etterhvert blir billedbøker populært for barna å kikke i selv, men man skal ikke glemme at høytlesning er viktig i alle alderstrinn. På biblioteket tilbys det både høytlesning, teater og kinoforestillinger for barn. Dette kan være kjærkomne muligheter og en stor hjelp for å lære barna å bli glade i bøkenes og fortellingenes verden. Dette er viktige, sosiale og morsomme sammenkomster for store og små. I dagens samfunn er det lett å sette barna ned med en playstation eller et nettbrett. Men vi skal ikke glemme den verdien papirbøker til selvlesing eller høytlesing gir. Man kan nesten ikke gi barna en bedre start på livet enn å introdusere dem for et bibliotek. Det kan brukes, og nytes hele livet igjennom.