Kierkegaard – en eksistensialist og teolog

Søren Kierkegaard som vokste opp i København på 1800-tallet, levde et turbulent liv med kjærlighetssorg og personlige kriser. Men han levde for å skape ettermæle som mange filosofer etter ham har brukt.

Kierkegaard sa det var viktig å tenke på hva man legger igjen til de neste generasjonene, når man en dag vandrer heden og hjem til paradis. Det er ofte tjenerne som passer på oss på siste reis, slik som de flotte menneskene i begravelsesbyrå oslo gjør det. Vil du lære filosofen Kierkegaard å kjenne, så følg med videre.

Hans virke under pseudonym

Kierkegaard tenkte mye på livet sitt og han tenkte på hva andre mente om han. Derfor skrev han under pseudonym, oppfunnet navn som gjorde at han kunne skrive skjult. På den måten gjorde han seg til Gud for sine bøker, slik at han kunne se på dem med andre øyne.

Som filosof mente Søren at sannhet som subjektivt.

Alt dette var i tankene for å stille hovedspørsmålet:

  • Hvordan kan jeg ta til meg Gud
  • Hvorfor fortjener jeg Guds miskunn

Må man følge kallet til Gud, eller holder det å være personlig kristen i dag? Mange spør seg ikke slike spørsmål før de opplever kriser i livet, og da kan begravelsesbyrå i Oslo eller andre steder være stedet å søke en lyttende venn.

For eksempel Stadier på Livets Vei er en flott bok du kan lese for å skjønne mer av Kierkegaard. Kanskje du også føler at de eksistensielle tingene betyr mer.

Hvorfor tenke mer på begravelsen

Som du kanskje vet er det krig i Europa igjen. Noen mener det er viktig å vise sine styrker, mens andre synes krig er den verste løsningen for fred. Men kanskje disse tingene får deg til å tenke på livet og døden. Enten – eller (en av hans andre bøker) er et eksempel til etterfølgelse.