Har du en forfatter i magen?

Ingenting er gøyere enn å skrive

Helt siden vi startet på skolen, og i noen tilfeller før dette, så har vi vært i stand til å kommunisere med vår skriving. Enten det er korte beskjeder, eller lengre avhandlinger, så har vi brukt dette over hele skolegangen. Vi får også bruk for det i jobbsammenheng i henhold til å levere alt fra notater til store prosjekter. Videre bruker vi språket skriftlig i form av teksting og meldinger hele dagen lang. Det å kunne skrive godt er simpelthen helt essensielt. Det finnes derimot folk som ikke bare ser på skriving som noe en bør kunne sjekke av i en boks for livet. I stedet ser disse menneskene på det å skrive som et helt eget yrke og en profesjon de kan leve av. Det er dette vi kaller forfattere i dagens samfunn, og for disse er det intet som er gøyere enn å skrive.

Hvem er egentlig forfatteren?

Ofte blir kunstnere, da inkludert forfattere, fremstilt ofte som en slags mytisk person. Det er gjerne karakterene og historien i boka som blir fremstilt i medier og søkelys, og forfatteren beholder seg gjerne ganske så anonym. Det gjør at det er noe mystisk ved de som er forfattere i dagens samfunn. De er ofte personer som holder seg for seg selv og har en helt unik stil. Gjerne kler de seg i de mest motepregede klærne, har på seg sko fra viking og kanskje et par kule briller. De er rett og slett kule mennesker, og det at de lever av å skrive gjør de bare enda mer spennende. Altså lever de bare av å kommunisere sine ideer og tanker på papiret. Det er en fantastisk yrkeskarriere, og noe en virkelig bør vurdere å slenge seg på.

Bli en forfatter du også

Der enkelte forfattere lever av å være dette på heltid, så er det langt i fra tilfellet at alle forfattere gjør dette. De aller fleste har jobber ved siden av på dagtid, og selv de aller beste forfatterne her til lands og verden generelt har i hvert fall kommet fra andre bransjer. Et godt eksempel er Jørn Lier Horst som kom fra å være politimann til å bli forfatter. Ved å dra inn et bredt spenn av erfaring, så blir tross alt bøkene og historiene mye bedre. Så dersom du ønsker å være en forfatter, men fortsatt har en annen jobb, så skal du ikke skamme deg. Her kan du dra inn masse spennende informasjon som kan styrke dine verk. Du skal tross alt skrive til mannen i gata, og da gjelder det å tenke som mannen i gata. Bli en forfatter i dag du også dersom du har et skrivetalent!