Drømmer du om en karriere som forfatter?

Drømmer du om å skrive en egen bok, eller kanskje tenker du til og med på om det er mulig å gjøre karriere som forfatter? Da er du ikke alene. Men for de aller fleste så blir det med tanken og det er få som prøver å realisere drømmen om å bli forfatter. Det finnes selvfølgelig ikke et uendelig marked for, spesielt norske, forfattere men det er noen som lykkes hvert år

Gode begynnelser

En helt selvfølgelig forutsetning for å lykkes som forfatter, er at du har en god historie å fortelle. Mye av håndverket ved å være en forfatter kan læres, men kreativiteten som du trenger for å skrive en god bok kommer ikke av seg selv. Prøv å slippe kreativiteten din fri, skriv gjerne mange korte noveller for å øve deg på å omdanne dine tanker til konkrete historier.

En annen viktig forutsetning er at du har et godt og naturlig språk. Dette kan uten tvil læres, og det finnes mange ulike kurs og skoler som tilbyr hjelp med å få et bedre språk.

Å tenke som en forfatter

Det kan være litt av en omstilling å begynne å tenke på seg selv som en forfatter. Hvis du skal lykkes med publisering av en bok, da bør du tenke at det er den mest naturlige saken i verden at du er en forfatter. For deg som trenger litt inspirasjon kan kanskje Den norske Forfatterforening gi noen tips.

Å publisere sin første bok

Det å få publisert sin første bok er en svært viktig milepæl for deg som vil bli forfatter. Det går ikke å legge skjul på at nåløyet hos de store norske forlagene er svært lite. Det er mange som blir avvist hvert år og du er heldig hvis du klarer å få en plass som ny forfatter.

Det finnes flere alternativer for å publisere på egen hånd. En mulighet er å publisere helt på egen hånd, enten som en ebok eller med en tjeneste på internett der du selv kan gjøre hele jobben.

En annen mulighet er selvpublisering med hjelp, men det koster en del penger som du må dekke selv. Et alternativ kan være å finansiere det med et forbrukslån, for eksempel med finansiering fra Centum. Men da bør du ha annen finansiering i bakhånd så du kan betale ned forbrukslånet. Du bør også regne med at du ikke tjener inn disse pengene. Det første opplaget av en bok du publiserer selv vil sannsynligvis ikke generere mye inntekter.

Det ble mye om utfordringer nå, men la det ikke stoppe deg fra å utforske drømmen din om å bli forfatter. Uansett om du blir like kjent som Jo Nesbø vil du garantert ha det morsomt underveis!