Bibliotek i Oslo

Deichmanske bibliotek
Oslo er selve sentrum i Norge for det aller meste, inkludert bøker. Her finner man flere titalls gode bibliotek med millioner av bøker totalt, man kan altså alltid finne noe å lese på. Deichmanske bibliotek er et av de mest kjente bibliotekene i Norge, med flere avdelinger og bygg flere steder i hovedstaden. Det er Hovedbiblioteket det snakkes mest om, siden dette er Norges største folkebibliotek med utallige bøker for alle og enhver tilgjengelig, samt et arkiv med nyhetsaviser, PC-er med internett og hundrevis av lydbøker. På Deichmanske holdes det samtidig utstillinger, teater og ulike debatter, dette er altså et sted for alle og enhver. Forresten har Deichman også en helt egen app til mobilen eller nettbrettet som er gull verdt – her kan du nemlig låne bøker uten å måtte gå på biblioteket! E-bøker er på fremgang i den moderne verden, de kan faktisk være redningen for bøker generelt, siden moderne mennesker heller gjør alt annet enn å sette seg ned med et spennende bind mellom hendene. Appen heter eBokBib og finnes tilgjengelig både for iOS- og Android-enheter. Husk allikevel at du må ha et lånekort hos Deichman, også for å kunne låne e-bøker. Og med trådløst nettverk som en del av servicen på biblioteket, er også andre apper, som gir info om alt fra hvor du kan kjøpe førsteutgaven av Hamsuns ”Sult”, til gjeldende pris på gull, som du nok må selge for å ha råd til den, tilgjengelige på iPhone!

 

Nasjonalbiblioteket i Oslo
Midt i Oslo sentrum, rett bak Slottet, finner man Nasjonalbiblioteket. Hit kommer man gjerne på besøk med skolen som barn, siden den historiske bygningen er langt i fra foreldet på innsiden. Dette er et komplett kunnskapssenter fylt til randen med film, musikk, utstillinger, multimedia, digitale dokumenter, historiske arkiver og foto. Her kan man følge litteraturens historie fra middelalderen og helt frem til moderne tider, samt låne med seg en bok man finner interessant.

library

 

Universitetsbiblioteket
Blant andre store bibliotek i Tigerstaden finner man selvfølgelig Universitetsbiblioteket, det beste forskningsbiblioteket i byen. Uansett hva du studerer eller interesserer deg for, vil du finne bøker med utfyllende informasjon i ett av de store byggene UB har til rådighet. Husk dog at byggene er fordelt på ulike fag, og du kan bli nødt til å reise rimelig langt om du vil gå fra medisinstudier til for eksempel arkeologi eller etnografi. Universitetsbiblioteket har totalt over to millioner fysiske bøker og en halv million e-bøker, altså er det trygt å si at om boken du leter etter ikke finnes der, finnes den ikke noe sted.