Åpne en antikkvariat

Antikvariat er en form for bokhandel som driver på med kjøp og salg av gamle bøker. Det er nok en drøm for noen å ha på siden som ekstrajobb, drive en antikvariat mens du for eksempel prøver å fullføre en forfatterdrøm. Denne ekstra drømmen kan du oppnå ved å sjekke ut https://www.nettavisen.no/forbrukslån/, om det er et lån som kan passe deg for å sette i gang drømmen om å drive en antikvariat.

Sjeldne bøker

Det gjelder å finne de sjeldne bøkene, for å gjøre et antikvariat ekstra attraktivt for andre bokelskere eller samlere. Et antikvariat består også av gamle kunstblader, manuser og autografer. Noen selger gjerne musikkplater eller tegneserier i tillegg. Den som driver en antikvariat kalles ofte som en antikvar. Den som driver antikvariat skal ha kompetanse og kunnskap om sin samling som antikvar. Salgsmidlene i dag består av salg via felles nettverk på nettet over bøker som for øyeblikket er til salgs. Samlingen kan ligge tilgjengelig på databaser på nettet. Et annet alternativ er å gå for den mer tradisjonelle salgsmetoden ved å trykke kataloger. Et unikt antikvariat kalles for Les bouquinistes, som finnes langs elven Seine i Paris. Her utstilles bokkasser for forbigående bestående av sjelden bøker og ting.

Hvordan søke om forbrukslånet for antikvariatet?

Først av alt så finner du sammenligningssiden for forbrukslån for å sammenligne effektive renten som er på lånet. Du kan velge ut et lånebeløp og se om du oppfyller alderskravet på foreslåtte lån hos utvalgte banker eller långivere. Det er ofte inntektskrav for søkende, så sjekk om du oppfyller kriteriene. Se etter at forbrukslånet har den nedbetalingstiden du søker etter. Ved å klikke på ”Søk nå” kommer du til søknadssiden hos den utvalgte långiveren, som er hvor du fyller ut søknaden og signerer lånet med BankiD. Det lønner seg at du planlegger hva pengene skal gå til. Husk at det kreves at du har norsk statsborgerskap og har norsk adresse. Vanligvis så er det et vilkår å ikke ha betalingsanmerkninger, men det kan finnes unntak. Dette er også noe du kan sjekke opp med hos utvalgte långivere. Ved å sammenligne forbrukslån så finner du også det billigste lånet, noe som også er viktig å tenke på ved lånesøknaden.